Emerald residence

Tóth Angelika lakberendező / Emerald residence

Emerald residence

Az impozáns padlószőnyeggel borított folyosóról a lakásba lépve az előszoba kialakításra nem volt sok hely, ezért egy beépített szekrényt terveztünk, amelynek a frontja tükör borítást kapott. Ezzel a megoldással tágítottuk is a teret, és kaptunk egy teljes alakos tükröt is, nem beszélve a rejtett tárolóhelyről:) Ebből a térből nyílik a wc, melyet egy tapétaajtóval rejtettünk el, hogy a konyhából még véletlenül se lehessen rálátni.

 

A wc-ben különösen izgalmas felületeket használtunk, hisz ez is egy nagyon fontos helyisége a lakásnak! Az ajtóval szemben lévő nagy falra a Tecnografica egyik mintáját választottuk. A wc-vel szemben üveg mosdótál helyezkedik el, falsík alatti csapteleppel, és természetesen tükörrel.

 

Lakberendezés tekintetében a konyha-nappali térnél az első pillanattól kezdve egy nagy térben gondolkoztunk, hogy a hatalmas üvegfelületekből beáramló fény minél tovább eljuthasson a lakásban. A tulajdonosi igények szerint és a helykihasználás céljából a konyha félszigethez kerültek a székek, ami étkezésre és bárpultnak is tökéletes. A konyhában a metál, kő és fa elemeket kombináltuk. Ezek megfelelő arányával tökéletes összhangba került minden. A nappalinál térbe állított kanapét választottunk annak érdekében, hogy az összes ablak kényelmesen hozzáférhető legyen.

Tipp: Falra szerelt tv esetében érdemes a burkolat alá, a falba kábelcsatornát tervezni, hogy a csúnya vezetékek ne látszódjanak.

 

A nappaliból egy füstüveg ajtón keresztül a hálószobához tartozó folyosóra lépünk. Kifejezett kérés volt a hálószobával egy térben elhelyezkedő fürdőszoba rész. Ezt kiemelve egy dobogóra helyeztük el a térbe állított kádat és mosdót, melynek a lábazati részében körben led világítás fut.

Az ágy nagy fejtámlával, mögötte a falon különleges textilhatású üveg burkolattal készült.

 

Maszkulin anyaghasználat jellemzi a fürdőszobát is: vastag kő pult a dupla mosdóhoz, fekete fém törölközőszárító radiátor és a fekete szín többszöri használata. A padló és falburkolat a híres travertino kő mintázat, mely egy időtlen klasszikus szépség.

 

A teraszra is terveztünk étkező és nappali funkciót is. A sötét színek itt is dominálnak. A felülről érkező megvilágításon kívül látványkandalló és állólámpa adja a hangulatfényt.

Dátum:

július 15, 2023

Kategória:

2022, Budapest, Előtér, Fürdőszoba, Hálószoba, Konyha, Lakás, Mellékhelyiség, Nappali