Harsánylejtő projekt

Tóth Angelika lakberendező / Harsánylejtő projekt

Harsánylejtő projekt

Megrendelőinknek ez már a második általunk tervezett háza. Ez most egy bauhaus jellegű ikerház. Kérésük mindössze annyi volt, hogy sötétebb tónusok is jelenjenek meg a terekben, minden egyebet ránk bíztak. Tervezőként ez óriási megtiszteltetés.

 

Mivel a háziasszony sok időt fog itt a háztartási helyiségben tölteni, fontos volt, hogy ennek a nagyon pici térnek minden centiméterét kihasználjuk és a design-t is az ő ízléséhez igazítsuk.

 

A nagy egybenyitott nappali-étkező-konyha térnél fontos volt, hogy a funkciók elkülönüljenek. Lakberendezőként fontos már a tervezés előtt kideríteni az egyéni igényeket. Például hogy nagy a család, akik sokat jönnek vendégségbe, így a 8 személyes étkezőasztal itt alapfelszereltség. A konyhánál a páraelszívó ugyan belóg a térbe, de a rá tervezett tükör borítással “láthatatlanná” tettük.

 

A földszinti vendég wc-ben nagyon különleges anyagokat használtunk. Elegáns összhatást kölcsönöz az onyx burkolat, a tapéta, a hátulról megvilágított tükör kombinálva több fényforrással, és ezek megkoronázásaként a mennyezetnél futó, sötét színre festett díszes stukkó.

 

A gyerekszobában gyakorlatilag a teljes bútorzat egyedi tervezés, hogy a gyerekeknek teljes játékbirodalmuk legyen. Maci-őrület van, ezt szem előtt tartottuk! Ami még érdekesség, az az ajtó mögötti egyedileg kialakított, apró ledekkel világító csillagos égbolt a falon.

 

Zuhanyzós fürdőszobában a nagy zöld felülettel és a fahatású burkolatokkal különösen barátságos teret szerettünk volna kialakítani. Erre még rásegít a színes mosdótál. A fotórealisztikus 3D látványtervek mindig segítenek szemléltetni az elképzeléseket, hisz pontosan ugyanazt a képet mutatják, mint amilyen a valóságban is lesz a helyiség.

 

A szülői rezidencia a nyugalom és a béke szigete, sok egyedi gyártású bútorral. Hozzá üvegfallal kapcsolódik a szülői fürdőszoba. A dupla mosdó mindig jó megoldás, ha van elég helyünk, így soha nem lesz veszekedés a készülődésnél. A wc-nek és a bidének egy különleges, lekerekített formát választottunk, ami összhangban áll a szabadonálló kád gyönyörű kerekded formájával. Ami még itt érdekesség, hogy a falon és a padlón is ugyanazt a burkolatot futtattuk végig. Ha megnézitek, úgynevezett bookmatch, más néven pillangó illesztéssel.

 

A hálószobában az ágyat a térbe állítottuk, így mögötte kialakult egy gardrób-szekció. Amivel mindig különlegessé tehetjük a tereket, az a sok és különböző fényforrás használata. Ha jól megnézitek, az ágy alatti is világít egy led, a falon is lefutnak különböző magasságban, emellett a központi csillár kompozíciót kiegészítik spotlámpák, illetve az éjjeliszekrények fölé belógó függesztékek, valamint a fotel mellé állított olvasólámpa.

 

Dátum:

július 16, 2023

Kategória:

2023, Dolgozószoba, Előtér, Fürdőszoba, Hálószoba, Ház, Konyha, Mellékhelyiség, Nappali