Családi ház Kaposváron

Tóth Angelika lakberendező / Blog  / Családi ház Kaposváron
Családiház Kaposváron

Családi ház Kaposváron

Szeretnénk megmutatni nektek kicsit részletesebben az egyik olyan projektünket amelyre nagyon büszkék vagyunk. Egy kaposvári ügyfelünk csodálatos két szintes családi házát terveztük meg. Nézzétek meg a képeinket és ha még több képet szeretnétek látni a projektről nézzétek meg portfóliónkat is.

Előszoba

Sokan álmodoznak egy igazán tágas előszobáról. Enné a projektnél ez egy extra széles, 2 méteres folyosó. A beépített előszoba szekrénynek köszönhetően rengeteg tárolási lehetősége, a beülős rész és az egyedi gyártású nagy puff pedig tökéletesen fogja kiszolgálni az idővel bővülő család igényeit. A nagy kör tükör jelenesetben nem a tér tágítása miatt került ide, hanem azért, hogy igazán különlegessé, élményszerűvé tegye a megérkezés pillanatát. A LED világítás és az egyedi gyártású bőrpanelek tovább fokozzák a látványt. A mennyezeten egymást keresztező világítás teszi mozgalmasság a teret, és tereli a tekintetet a közösségi zóna irányába, ezek olyan lakberendezési trükkök amely nagyon hasznos és hangulatos.

 

Vendég WC

Ha a térszervezés engedi érdemes a kialakítani egy úgynevezett vendég WC-t a megérkezés és a közösségi zóna közelében. Ezek a helyiségek jellemzően kis méretűek, ezért sokszor nem kapnak kellő tervezői odafigyelést, pedig igazán különleges és egyedi helyiségekké lehet varázsolni ezeket a kis tereket is. Ebben az esetben a viszzafogotabb szürke színvilágát, karamella barna bőrpanel egészít ki. A mosdó mögötti falra és a geberit tartályra kerülő különleges mozaik és a padlóról a falra felfutó burkolat szépen egészítik ki egymást.

 

Vendég rész

Ha már vendég WC, akkor ejtsünk néhány szót a földszinten kialakításra kerülő a vendégrezidenciáról. A vendégszobában a világos bézs és szürke színek mellet a közép barna fa parkettának köszönhetően a földszínek dominálnak. A helyiséget a zöld kiegészítők teszi egyedivé.

A vendégszobához tartozó fürdőszoba tökéletesen harmonizál a vendégrezidencia többi helyiségével. Az különböző burkolatokok kombinálása és a megfelelő színhasználat teszi otthonosság a helyiségeket.

A vendég részhez kialakításra került gardrób rész minden vendég igényét kiszolgálja. A nyitott gardrób látványos eleme lehet egy gardrób rendszernek, de emiatt a jól láthatóság miatt fontos mindig rendet tartani ezen a részen. Elsősorban gyorsan cserélődő, gyakran használt ruhák tárolásra ajánljuk.

 

Konyha-Étkező-Nappali

A megrendelők szeretnek időt tölteni a családdal és barátokkal, ezért nagy egybe függő, tágas közösségi teret alakítottunk ki számukra. Az amerikai stílusú konyha-étkező-nappali ellenére a megrendelők számára fontos volt, hogy a funkciók valamilyen módon még is elkülönüljenek egymástól. Az L-alakú konyha és a nagy konyhasziget a reggeliző pult résszel tökéletesen kiszolgálja a sütés-főzés folyamatait. A kandalló közelében lévő 10 fős étkező asztalnak és a hozzá tartozó kényelmes széknek köszönhetően a vendég fogadás igazán kellemes. A nappali rész kényelmes ülőbútorai remek társalgási és pihenési lehetőséget biztosítanak. Az fekete üveg korlátos lebegő lépcső légiesen kapcsolja össze a két szintet, megőrizve a tér nyitottságát.

 

 

A korábbi (Családi ház Kaposvár I.rész) posztban bemutattuk az földszintet. Menjünk fel az emeletre és nézzük meg hogyan alakítottuk ki a család pihenő zónájának helyiségeit.

 

Előtér, közlekedő

Egy házban a közlekedő rész használatából adódóan mindig nagy igénybevételű, ezért igyekszünk minden felületre tartós és strapabíró burkolatokat választunk. Ez különösképp igaz a sérülékeny farok részekre. A most tervezett közlekedő L-alakban öleli körbe nagy teraszajtókon keresztül megközelíthető teraszt. A széles folyosót a sok természetes fény és a világos burkolatok teszik igazán tágassá.

 

Szülői hálószoba

Tökéletes pihenés. A szülői rezidencia az igényeknek megfelelően különböző funkció részekből áll. Attól függetlenül, hogy mindenkinek van külön gardrób szobája, a szülői rész előterében betervezésre került egy beépített szekrény sor. A pihenő rész két részből áll, egy kanapés olvasó részből és a nagy francia ágyas hálószobából. A tér tágas és világos köszönhetően a privát teraszra nyíló hatalmas teraszajtón keresztül beáramló rengeteg természetes fénynek.

 

Szülői fürdőszoba

Az szülői lakosztály egy saját fürdőszobával lesz igazán teljes. A többfunkciós fürdőszoba minden igényt kielégít, lehetőség van egy nagy kádfürdőre vagy akár egy frissítő zuhanyra is. A dupla mosdó biztosítja, hogy mindekét fél időben elkészülhessen, egymás zavarása nélkül. A letisztult stílushoz fontos volt a megfelelő világítást megtalálni, így eset a választás a különböző elemekkel egyedileg összeállítható sínes rendszerre.

 

Szülői gardrób

Az emeleten mindenki kapott külön gardróbszobát. A két szülői gardrób (női és férfi) hangulatában szöges ellentétei egymásnak. Talán pont emiatt egészítik ki egymást annyira harmonikusan. A női gardrób világos, sok zárt tárolóval, míg a férfi gardrób sötétebb, zárt és nyitott részekkel.

 

Gyerek fürdőszoba

A megrendelők a közeljövőben szeretnének családot alapítani, ezért a belsőépítészeti program rész volt a gyerekfürdőszoba is. A cél egy minden igényt kielégítő, unisex helyiség kialakítása volt. A változatos burkolatok és a különböző funkciók teszik mozgalmassá a teret. A dupla mosdónak köszönhetően egyszerre többen is tudnak készülődni.

 

 

Gyerekgardrób

A gyerekek egyszerű, sok tárolási hellyel rendelkező zárt gardróbot kapnak. A beépített gardróbok textil frontja igazán különleges. A két oldali elrendezés több gyerek számára ad saját részt. Stílusában és színvilágában a semlegességre való törekvés, illetve a folyosóhoz való illeszkedés volt a cél.

 

Gyerekszobák

A gyerek szobák egy későbbi ütemben kerülnek tervezésre. Amint elkészülnek a tervek mutatjuk!

Ha tetszenek a munkáink és lakberendezőre van szüksége, keressen minket bizalommal.